Sposób przygotowania
-
1.
Mięso z indyka pokroić w plastry, przykryć folią i rozbić.
-
2.
W mniejszej misce wymieszać oliwę z oliwek, miętę, bazylię, sok z cytryny i Vegetę. Wszystko dokładnie wymieszać i posmarować mięso z obu stron. Kotlety zrolować i każdy owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej, a końcówki przymocować wykałaczkami.
-
3.
Grzyby umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a ciecierzycę (dzień wcześniej namoczoną) ugotować.
-
4.
Przygotowane zawijasy smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Dodać grzyby i wszystko razem smażyć tak długo aż mięso i grzyby będą miękkie. Pod koniec dodać trochę wody, wino i skrobię wymieszaną z około 50 ml wody.
-
5.
Ugotowaną ciecierzycę rozdrobnić blenderem dodając trochę wody, w której była gotowana. Następnie dodać oliwę z oliwek, kminek, pieprz, Vegetę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i krótko przegotować.
Sposób podania
Przygotowane mięso podawać z ciecierzycą i zieloną sałatą.
Porada
Żeby mięso było bardziej aromatyczne, należy zamarynować je dzień wcześniej.