Sposób przygotowania
-
1.
Mąkę przesiać do miski, dodać Vegetę, masło pokrojone w kostkę i ugnieść na kruszonkę. Dodać parmezan i wymieszać. Dodać jedno żółtko, wodę, sok z cytryny i delikatnie wyrobić, aż ciasto będzie jednolite. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut.
-
2.
Formę wysmarować masłem i posypać otrębami. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wylepić nim dno oraz boki formy na wysokość około 2 cm. Dno ciasta ponakłuwać widelcem. Piec 20 minut w temperaturze 200°C z, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec 10 min na złoty kolor.
-
3.
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać szpinak i Vegetę Natur. W misce wymieszać ser ricotta, Pesto Genovese Podravka, mleko i jajka oraz podsmażony szpinak.
-
4.
Farsz wyłożyć na upieczone ciasto, a na wierzch dodatkowo Ajvar Podravka i piec 45 minut w temperaturze 180°C. Podawać z Pindżurem lub Relishem Podravka.