Szaszłyki warzywne z grilla

  • 04.06.2011.
  • Łatwe
  • 4

Podczas grillowania należy pamiętać, aby w menu znalazły się także warzywa. Smacznym rozwiązaniem jest przyrządzenie warzywnych szaszłyków.

Składniki

  • 2 cebule
  • 2 papryki (czerwona i zielona)
  • 10 pieczarek
  • 2 cukinie
  • Vegeta Natur do grillowanych warzyw
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Cebulę i cukinię pokroić w plastry, a paprykę w kostkę.
  2. 2.
    Pieczarki oczyścić i w razie potrzebu pokroić na mniejsze kawałki.
  3. 3.
    Przygotować marynatę z oliwy i Vegety Natur do grillowanych warzyw i zanurzyć w niej pokrojone warzywa. Zostawić na 30 minut.
  4. 4.
    Warzywa nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Piec na średnio rozgrzanym grillu.

Sposób podania

Grillowane warzywa stanowią smaczny i zdrowy dodatek do mięsa z grilla.

Porada

Warzywne szaszłyki upieką się równomiernie, jeżeli warzywa będą miały podobną wielkość.