Spaghetti z owocami morza

  • 11.11.2016.

Składniki

  • 500 g spaghetti Podravka
  • 600 g mieszanki owoców morza
  • 500 g pomidorów krojonych Podravka
  • 1 cebula
  • 150 ml białego wina
  • 1 łyżka Vegety
  • granulowany czosnek
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Makaron ugotować al dente zgodnie z informacją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanej oliwe.
  2. 2.
    Dodać owoce morza, Vegetę i krótko smażyć. Całość zalać winem, delikatnie wymieszać i dusić, aż część alkoholu odparuje.
  3. 3.
    Następnie dodać pomidory krojone, czosnek i wymieszać. Na koniec dodać spaghetti i krótko gotować (ok. 5 minut).

Sposób podania

Polać odrobiną oliwy z oliwek i posypać posiekaną natką pietruszki.

Porada

Danie można posypać startym parmezanem.