Spaghetti Genovese

  • 23.06.2016.
  • Łatwe
  • 2
  • 20 min

Składniki

  • 80 g Pesto Genovese Podravka
  • 300 g spaghetti Podravka
  • 1 cebula dymka
  • ½ cytryny (sok i starta skórka)
  • 160 g tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym
  • oliwa z oliwek
  • świeża bazylia
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Makaron spaghetti Podravka ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2.
    W misce wymieszać Pesto Genovese Podravka, posiekaną cebulę dymkę, wyciśnięty sok z cytryny, odrobinę oliwy z oliwek i startą skórkę cytryny. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem.
  3. 3.
    Na talerz wyłożyć porcję makaronu z sosem, dodać odsączone kawałki tuńczyka i posypać posiekaną dymką. Ozdobić liśćmi bazylii i posypać startym parmezanem.

Porada

Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do ryb lub dań z kurczaka.