Sandacz pieczony w folii

  • 02.06.2011.
  • Łatwe
  • 4

Sandacza można bardzo łatwo i szybko przygotować na grillu. Zawinięty razem z dodatkami w folię nabierze oryginalnego smaku podczas pieczenia.

Składniki

  • 4 duże filety z sandacza
  • Vegeta do ryb
  • 40 g masła
  • cytryna
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 duże pieczarki
  • pieprz biały

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Każdy filet posypać Vegetą do ryb, obłożyć plasterkami pomidorów, pieczarek i cytryny.
  2. 2.
    Dodać wiórki masła i posypać rozgniecionym czosnkiem.
  3. 3.
    Filety zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec na grillu.

Sposób podania

Filety podawać z chlebem opiekanym na grillu i posmarowanym masłem czosnkowym.

Porada

Przed zawinięciem filetów w folię można dodać kilka listków mięty.