Rybna potrawka po kaszubsku

  • 19.11.2018.
  • Trudne
  • 4
  • 50 min

Zobacz wszystkie zdjęcia

Składniki

  • filet z dorsza ok. 0,5 kg
  • 1 marchewka
  • 0,5 selera
  • 1 cebula
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ziemniaki
  • 1 pomidor
  • Vegeta
  • pieprz
  • majeranek
  • czosnek
  • papryka słodka i ostra
  • gałka muszkatołowa
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Cebulę, marchewkę, seler pokrój w słupki i podsmaż na maśle. Pod koniec dodaj pokrojony w paski czosnek, podlej wodą i przypraw łyżką Vegety. Wszystko duś pod przykryciem ok. 0,5 godz.
  2. 2.
    Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę gotuj. Dodaj pokrojone w cząstki papryki oraz pomidora. Wszystko przypraw pieprzem, gałką, majerankiem, papryką słodką i ostrą.
  3. 3.
    Kiedy ziemniaki będą miękkie dodaj pokrojoną w dużą kostkę rybę i całość gotuj jeszcze ok. 10 minut.
  4. 4.
    Przed podaniem posyp zieloną pietruszką lub grzankami.