Szanujemy Twoja prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. W przypadku wyłączenia korzystania z plików cookie niektóre części tej witryny mogą być niedostępne. Więcej szczegółów w Warunkach użytkowania.

Rodzaje Cookies: Techniczne, Marketingowe

Ustawienia

Ryba po grecku

  • 01.12.2011.
  • Średnio trudne
  • 4
  • 30 min

Ryba po grecku to klasyk w Polsce. Jest dobra zarówno od święta, jak i na co dzień.

Składniki

  • 10 średnich marchewek
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 250 ml przecieru pomidorowego Podravka
  • 3 filety z dorsza lub mintaja
  • 1 opakowanie Vegety do ryb

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać, a następnie dodać przecier pomidorowy.
  2. 2.
    Filety obsypać Vegetą do ryb, panierować w bułce tartej i podsmażyć.
  3. 3.
    Kawałki ryby ułożyć w naczyniu na przemian ze startymi warzywami.

Sposób podania

Odpowiednie do podawania zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu.