Sposób przygotowania
-
1.
Ryby sprawić i oczyścić. Gotowe filety przyprawić Vegetą i pieprzem. Na filetach ułożyć liście szpinaku i krewetkę. Zrolować i zawinąć w przezroczystą folię spożywczą, a następnie w aluminiową. Gotować 15 minut.
-
2.
Przygotować sos: Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno posiekany czosnek, pietruszkę i mule. Całość dusić kilka minut, a następnie dodać pomidory krojone z oliwą i czosnkiem oraz wino, które należy odparować. Dodać cukier i doprawić Vegetą oraz pieprzem.
-
3.
Przygotować palentę: do wrzącej, osolonej wody dodać stopniowo i po woli kaszę kukurydzianą oraz pastę truflową. Mieszać aż całość zgęstnieje, a następnie przelać do formy i odstawić do schłodzenia. Palente pokroić na kawałki.
-
4.
Rybę podawać z palentą i sosem. Ozdobić gęstym octem balsamicznym.