Sposób przygotowania
-
1.
Cebulę drobno posiekać i krótko podsmażyć na oleju.
-
2.
Dodać mielone mięso, 1 łyżeczkę Vegety pikantnej i dusić przez ok. 15 minut, dolewając od czasu do czasu trochę wody.
-
3.
Następnie dodać krojone pomidory, pokrojoną w kostkę paprykę i dusić przez kolejne 15 minut.
-
4.
Pod koniec duszenia dodać fasolę, kukurydzę, pozostałą ilość Vegety pikantnej oraz natkę pietruszki.
-
5.
Tortille podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku.
Sposób podania
Na każdą tortillę nałożyć 1-2 łyżki nadzienia, złożyć i podawać z sosem Guacamole.
Porada
Można również nałożyć nadzienie na zimne tortille i podgrzać je w piekarniku nagrzanym do temperatury 130°C przez około 3-5 minut.