Sposób przygotowania
-
1.
Opłukać i osuszyć piersi kurczaka. Posypać Vegetą do złocistego kurczaka i jedną łyżeczką płatków chili, przyprawy wetrzeć w mięso i przykryć folią spożywczą.
-
2.
Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem przez folię. Odstawić na około 30 minut. Pekińską kapustę dość drobno pokroić, cebulę pokroić w krążki, przesypać składniki do dużej miski.
-
3.
W innej, mniejszej misce wymieszać sos sojowy, olej sezamowy, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym dressingiem polać kapustę i cebulę.
-
4.
Dodać jedną posiekaną papryczkę chili, garść posiekanej kolendry, trochę soli i zmielony czarny pieprz do smaku i dobrze wymieszać.
-
5.
Marynowane piersi kurczaka smażyć na oleju na średnim ogniu, aż się zarumienią.
-
6.
Gotowe piersi z kurczaka ułożyć na przyprawionej kapuście pekińskiej i podawać.
Porada
Piersi kurczaka kładź na średnio rozgrzany olej, nie na goracy a mięso nie bedzie przywierać do patelni.