Sposób przygotowania
-
1.
Rozgrzać na patelni łyżkę oliwy z oliwek i smażyć lekko posolone filety kurczaka z obu stron na złoty kolor. Filety zdjąć z patelni i odłożyć. Wlać na paletnie pozostałą oliwę, drobno posiekaną cebulą i paprykę i smażyć przez kolejne 2 minuty.
-
2.
Następnie dodać drobno posiekany czosnek i pokrojonego bakłażana. Smażyć przez minutę, na koniec dodać krojone pomidory Podravka, pieprz, doprawić Vegetą i gotować przez dwie minuty.
-
3.
Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego (ok 20x20 cm), filety z kurczaka umieścić na wierzchu lekko wcisnąć je w masę warzywną.
-
4.
Posypać serem ricotta i piec przez 15 minut w temperaturze 200 ° C. Filety z warzywami podawać na ciepło z pieczywem lub układać na grzankach.
Porada
Krojąc filety na plasterki przed smażeniem szybciej przygotujemy potrawę a nieduże plasterki kurczaka będą ładnie prezentować się na grzankach.