Sposób przygotowania
-
1.
Na patelni na rozgrzanym oleju krótko podsmażyć posiekaną cebulę.
-
2.
Do cebuli dodać mielone mięso, podsmażyć, wmieszać czerwoną, mieloną paprykę i dalej dusić podlewając wodą.
-
3.
Do wpół uduszonego mięsa dodać pokrojoną w kostki zieloną paprykę, obrany pomidor, posiekany czosnek, odrobinę soli i Vegetę.
-
4.
Pod koniec wmieszać mąkę rozcieńczoną dwoma łyżkami kwaśnej śmietany, krótko pogotować i ostudzić.
-
5.
W ten sposób przygotowaną masą faszerować naleśniki i zawinąć.
-
6.
W patelni w której przyrządzaliśmy masę do faszerowania podgrzać słodką śmietanę i resztę kwaśnej, połowę wlać do naczynia żaroodpornego, włożyć naleśniki i polać resztą śmietany. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i krótko zapiec.
Sposób podania
Naleśniki z mięsem ozdobić pokrojoną papryką i serwować na ciepło.
Porada
W ten sposób przyrządzone naleśniki można panierować, smażyć na oleju i podawać z kwaśną śmietaną.
Mała tajemnica
Dzięki dodaniu mąki i śmietany mięsny farsz będzie miał lepszą konsystencję i smak.