Sposób przygotowania
-
1.
Udka z kurczaka opłukać i osuszyć. Mięso posypać Vegetą do złocistego kurczaka i natrzeć przyprawą. Odstawić na 30 minut.
-
2.
Oddzielić mięso od kości przez delikatne włożenie noża pomiędzy mięso i kość, tak by delikatnie je oddzielić od kości.
-
3.
Cebule posiekać i połączyć z twarogiem. Rozprowadzić mieszankę sera i cebuli na mięsie. Złożyć mięso złączając brzegami, zawinąć każdy kawałek mięsa jednym lub dwoma plasterkami boczku.
-
4.
Umieścić owinięte kawałki kurczaka w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia i piec w piekarnika nagrzanym do 190 ° C przez około 40-50 minut.
Sposób podania
Podawać nadziewane mięso kurczaka z sałatą ze świeżych warzyw.
Porada
Dzięki użyciu Pancetty lub plastrów boczku mięso kurczaka będzie aromatyczne, miękkie i soczyste. Aby uzyskać jeszcze lepszy efekt, można posmarować mięso odrobiną miodu przed zawinięciem plastrami boczku.