Sposób przygotowania
-
1.
Mięso mielone wymieszać z Vegetą W Smak Do Wieprzowiny, pieprzem, rozmąconym jajkiem, bułką tartą, pietruszką i mieloną szynką lub karkiem.
-
2.
Mięso rozłożyć na przezroczystej folii i za jej pomocą zrobić roladę.
-
3.
Mięsną roladę włożyć do nasmarowanej olejem blachy, zdjąć z niej przezroczystą folię i piec w 220 stopniach przez około 15 minut.
-
4.
Następnie roladę polać piwem, przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i kontynuować pieczenie przez 50 minut. Zdjąć folię i piec jeszcze przez 15 minut aż rolada nabierze ładnego, jasno-brązowego koloru.
-
5.
Upieczoną mięsną roladę wyjąć z blachy do wystygnięcia i pokroić.
Sposób podania
Mięsną roladę można podać z sałatką ziemniaczaną.
Porada
Mięsną roladę można przed pieczeniem nasmarować rozmąconym jajkiem. Rolada smakuje równie wyśmienicie na zimno w kanapce jako dodatek do sera i majonezu.