Sposób przygotowania
-
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 2 cm, posypać Vegetą do grillowanej karkówki, przełożyć do miski, polać olejem, wymieszać i zostawić na około 30 minut.
-
Zamarynowane mięso położyć na rozgrzanym grillu , od czasu do czasu mięso przewracać na drugą stronę i polewać piwem, aż uzyska złoty kolor.
-
Po upieczeniu zdjąć z grilla na talerz i przykryć drugim talerzem na około 5 minut, aby mięso odpoczęło przed podaniem.
Podawać z różnymi warzywami pieczonymi na grillu.
Sposób podania
Porcja dla 4 osób
Porada
Aby karkówka była jeszcze bardziej aromatyczna można umieścić 1-2 gałązki rozmarynu na rozżarzonych węglach.
Mała tajemnica
Do marynaty, dodaj odrobine piwa a mięso uzyska ciekawy, aromatyczny smak.