Sposób przygotowania
-
1.
Rozetnij nożem piersi z kurczaka,tak aby powstała mała kieszeń. Wypełnij ją mieszanką sera, pokrojoną drobno cebulą, szczypiorkiem i jedną łyżką pietruszki. Dodaj oregano, sól i pieprz. Piersi kurczaka zalej winem i pozostaw w marynacie.
-
2.
Pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie do uzyskania złotego koloru. Dodaj pokrojoną w paseczki cukinię, odsączone Krojone Pomidory Podravka, plasterki czosnku i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj z bulionem przygotowanym z Kostki Warzywnej Vegeta (1 kostkę rozpuść w 250 ml wody) i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Warzywa wymieszaj z ugotowanym makaronem.
-
3.
Podsmaż krótko pokrojoną pierś z kurczaka, zalej bulionem drobiowym Vegeta, duś przez kolejne 12 minut.
-
4.
Gdy mięso jest gotowe, wyjmij delikatnie i podawaj z makaronem i warzywami.