Szanujemy Twoja prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. W przypadku wyłączenia korzystania z plików cookie niektóre części tej witryny mogą być niedostępne. Więcej szczegółów w Warunkach użytkowania.

Rodzaje Cookies: Techniczne, Marketingowe

Ustawienia

Lasagne z patelni

  • 04.09.2018.
  • Łatwe
  • 4
  • 50 min

Lasagne można przygotować także na patelni, śledząc na bieżąco proces jej powstawania. Dodanie odpowiednich przypraw pozwoli Ci uzyskać ulubiony smak.

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200g cebuli
  • 500g mięsa mielonego
  • 2 łyżeczki uniwersalnej przyprawy Vegeta Natur
  • 3 ząbki czosnku
  • 100ml wody
  • 1 puszka obranych pomidorów Podravka (400 g)
  • 1 łyżeczka oregano - Vegeta Maestro
  • 250g mozzarelli
  • 60g parmezanu
  • 6 płatów lasagne
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu Vegeta Maestro
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Maestro

Sposób przygotowania

  1. 1.
    W dużej patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso, doprawić uniwersalną przyprawą Vegeta Natur i smażyć, aż mięso uzyska ładny, brązowy kolor.
  2. 2.
    Dodać wyciśnięty czosnek, dolać wody i dodać pokrojone, obrane pomidory, oregano, startą mozzarellę, parmezan. Następnie doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.
  3. 3.
    Płaty lasagne umieścić w sosie mięsnym, przykryć i gotować przez około 30 minut, na umiarkowanym ogniu.
  4. 4.
    Podawać od razu, z zieloną sałatą.
  5. 5.
    Płaty lasagne należy porwać, a następnie umieścić w sosie mięsnym; zamiast płatów można również wykorzystać szeroki makaron.