Sposób przygotowania
-
1.
Orzeszki ziemne rozdrobnić, dodać sos sojowy, curry, mleko kokosowe, posiekane liście kolendry i dokładnie wymieszać.
-
2.
Filety kurczaka natrzeć Vegetą, włożyć do olejem posmarowanej brytfanny i posypać masą z orzeszków ziemnych.
-
3.
Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
-
4.
Ogórki wzdłuż przeciąć, wyjąć nasiona i pokroić w cienkie wstążki.
-
5.
Dodać kiełki sojowe, miętę, cebulę, posiekane liście kolendry, sól, olej, sok z cytrynki i wszystko dokładnie wymieszać.
Sposób podania
Ciepłe mięso serwować z sałatką.
Porada
Świeże liście kolendry można zastąpić natką pietruszki, a olej z orzeszków ziemnych oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.