Sposób przygotowania
-
1.
Filety z kurczaka pokroić w kostkę, posypać 2 łyżkami Vegety i pieprzem cayenne.
-
2.
Musztardę i miód dobrze wymieszać i posmarować mięso. Marynować przez przynajmniej 2 godziny.
-
3.
Pozostałą ilość Vegety gotować około 5 minut w 300 ml wrzącej wody.
-
4.
Marynowane kawałki kurczaka usmażyć na gorącym oleju. Dodać warzywa pokrojone w kostkę i zalać 150 ml wody, w której gotowaliśmy Vegetę. Dalej dusić na wolnym ogniu aż mięso i warzywa zmiękną.
-
5.
Wymieszać ugotowane spagetti, dodać resztę płynu z Vegetą i sos sojowy. Wszystko jeszcze raz zagotować.
-
6.
Danie posypać posiekaną natką pietruszki.
Sposób podania
Kurczaka z miodem można podawać z sałatką z pomidorów.
Porada
Kurczaka z miodem można również przygotować w piekarniku.