Sposób przygotowania
-
1.
Masło utrzeć na masę, dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, przyprawić pieprzem i Vegetą. Dokładnie wymieszać i uformować cienki walec. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki, żeby stężało.
-
2.
Filety kurczaka (4 kotlety) lekko rozbić tłuczkiem, osolić i pokropić sokiem z cytryny.
-
3.
Przygotowane masło pokroić na 4 kawałki. Na każdy z filetów włożyć jeden kawałek masła i zawinąć w roladę.
-
4.
Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut.
Sposób podania
Jako dodatek do panierowanego kurczaka serwować rizi-bizi (ryż z młodym groszkiem) lub smażone ziemniaki.
Porada
Masła ziołowego można użyć jako dodatek do różnych pieczonych mięs.
Mała tajemnica
Aby zrazy były ładne, należy mięso rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety.