Sposób przygotowania
-
1.
Główkę kapusty pokroić na ćwiartki, a potem każdą część na szerokie paski.
-
2.
Pokrojony boczek i cebulę smażyć na gorącym oleju i potem dodać przygotowaną kapustę.
-
3.
Wszystko posolić, dodać kminek, Vegetę i dobrze wymieszać.
-
4.
Kapustę krótko smażyć, zalać wodą, winem, przykryć i potem gotować na lekkim ogniu przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu.
-
5.
Danie zdjąć z ognia, dodać masło, doprawić pieprzem i pietruszką.
Sposób podania
Przygotowaną w ten sposób kapustę podawać z ugotowanymi, całymi ziemniakami lub z purée z ziemniaków.
Porada
Danie pasuje do pieczonej kaczki i każdego innego mięsa.
Mała tajemnica
Po doprawieniu Vegetą, kapusta nie będzie twarda, a zyska ciekawszy aromat.