Jajka faszerowane

  • 06.04.2012.
  • Łatwe

Jajka to podstawowy element wielkanocnego stołu. Wypróbujcie naszego prostego przepisu na jajka faszerowane.

Składniki

  • 4 jajka
  • 100 g wędzonej szynki drobiowej
  • sól
  • Sos:
  • majonez
  • Vegeta Natur do kefiru i twarożku
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (nie dłużej niż 10 minut). Ostudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.
  2. 2.
    Wydrążone żółtka łączymy z wczesniej posiekaną szynką tak, aby utworzyły pastę, którą następnie wypełniamy zagłębienia w białkach.
  3. 3.
    Majonez mieszamy z łyżką Vegety Natur do kefiru i twarożku i ze swieżo mielonym pieprzem, a następnie dekorujemy nim połówki jajek.
  4. 4.
    Polecamy wykonanie finezyjnych wzorków, które dodatkowo przyozdobią wielkanocne danie.

Sposób podania

Podawać przystrojone listkami świeżej natki pietruszki.

Porada

Jajka po ugotowaniu włożyć do zimnej wody - będą się łatwiej obierać.