Sposób przygotowania
-
1.
Kotlety z indyka lekko rozbić tłuczkiem, posypać Vegetą ziołową i odstawić na ok. 30 minut.
-
2.
Rozpuścić masło i oliwę z oliwek na szerokiej patelni, dodać zamarynowane kotlety i smażyć 7-8 minut z każdej strony.
-
3.
Suszone pomidory, czosnek i świeżą bazylię rozdrobić w malakserze.
-
4.
Usunąć patelnię z ognia. Każdy kotlet posmarować sosem z suszonych pomidorów, a następnie położyć na nim plasterek świeżego pomidora i sera mozzarella.
-
5.
Patelnię przykryć i smażyć kotlety jeszcze ok. 5 minut, aż się ser roztopi.
Sposób podania
Tak przyrządzone kotlety z indyka można podać również jako przekąskę na pieczywie tostowym. Tosty usmażyć na patelni lub w tosterze. Na ciepłym toście położyć kotlet z indyka, pokroić na małe kawałki i podawać z zieloną sałatą.
Porada
W razie potrzeby podczas smażenia kotletów można dodać trochę wody.