Sposób przygotowania
-
1.
Jagnięcinę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie a następnie wyjmij i odłóż.
-
2.
Na tej samej oliwie podsmaż przez kilka minut pokrojoną cebulę i marchewkę pokrojoną w kostkę.
-
3.
Dodaj czosnek, a następnie pomidory Podravka, oregano, tymianek. Zalej bulionem z Kostki Wołowej Vegeta (ok. 200 ml).
-
4.
Dodaj jagnięcinę, ciecierzycę i pokrojone morele. Jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem.
-
5.
Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia, przykryj i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 35 minut.
-
6.
Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki i owocami granatu.
Porada
W ten sam sposób można przygotować cielęcinę, wołowinę lub dziczyznę.