Grillowany łosoś z Pindżurem

  • 08.06.2016.
  • Łatwe
  • 4
  • 40 min

Składniki

  • 2 filety z łososia (ok. 300 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka Vegety do dań z ziemniaków
  • 1 łyżeczka Vegety Grill Classic
  • 1 cytryna
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 słoik Pindżur Podravka

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Ziemniaki pokroić w ćwiartki i gotować w wodzie z dodatkiem Vegety przez 15 minut. Odcedzić, skropić 1 łyżką oliwy. Wyłożyć na tackę i grillować na rozgrzanym ruszcie, aż będą miękkie.
  2. 2.
    Pozostałą oliwę wymieszać z Vegetą do grilla i startą skórką z cytryny, następnie posmarować filety z łososia. Rybę grillować 4-5 minut z każdej strony.
  3. 3.
    Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Podawać z Pindżurem Podravka.

Sposób podania

Łososia podawać z pieczonymi ziemniakami i pastą warzywną Pindżur

Ogłoszenie

Łososia można przykryć plastrami cytryny i posypać koperkiem a następnie zawinąć w folię aluminiową i grillować.