Grillowane warzywa z ziołami

  • 08.06.2016.
  • Łatwe
  • 40 min

Składniki

  • 1 żółta, czerwona i zielona papryka
  • 1 pęczek szparagów
  • 2 łyżki Vegety do grillowanych warzyw
  • 1 por
  • 1 cukinia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Ze szparagów usunąć końce. Por i cukinie pokroić w 1 cm talarki.
  2. 2.
    Warzywa przełożyć do miski. Wymieszać oliwę z oliwek z Vegetą do grillowanych warzyw. Warzywa polać marynatą i wymieszać. Warzywa przełożyć na tackę do grillowania lub na folię aluminiową.
  3. 3.
    Grillować około 10-15 minut, przewracając co jakiś czas. Warzywa można też upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C

Sposób podania

Grillowane warzywa tuż przed podaniem można posypać startym serem idealnym dodatkiem będą pieczone ziemniaki.

Ogłoszenie

W miejsce cukinii możesz użyć bakłażana, którego przed grillowaniem należy posypać solą by pozbyć się goryczy.