Grillowane szaszłyki z nutą rozmarynu

  • 08.06.2016.
  • Średnio trudne
  • 4
  • 50 min

Składniki

  • 250 g rostbefu
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 cukinia
  • 1 zielona, czerwona, żółta papryka
  • 2 czerwone cebule
  • Ajvar ostry Podravka
  • Relish Podravka
  • Papryka w musztardzie Podravka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego Podravka
  • 2 łyżki Vegety Grill Classic
  • długie gałązki rozmarynu

Sposób przygotowania

  1. 1.
    W miseczce wymieszać oliwę i Vegetę do grilla. Warzywa oraz mięso pokroić na kawałki.
  2. 2.
    Z gałązek rozmarynu usunąć część listków, a następnie nadziewać na przemian mięso i kawałki warzyw.
  3. 3.
    Każdy szaszłyk polać marynatą i grillować około 10 -15 minut, obracając co jakiś czas.

Sposób podania

Szaszłyki podawać z pastami warzywnymi Podravka: Ajvarem, Relishem i Papryką w musztardzie.

Ogłoszenie

Gałązki rozmarynu przed użyciem namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły.