Sposób przygotowania
-
1.
Pałki kurczaka umyć i osuszyć.
-
2.
Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, Vegetę do złocistego kurczaka, startą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny.
-
3.
Umieścić mięso w marynacie i wstawić na ok godzinę do lodówki, (pamiętając aby wyjąc je pół godziny przed pieczeniem).
-
4.
Mięso grillować ok. 30 minut na średnio rozgrzanym palenisku.
-
5.
Gotowe pałki kurczaka posypać posiekaną melisą. Podawać z pastą warzywną Ajvar Podravka.
Sposób podania
Grillowane pałki kurczaka serwuj z sezonową sałatką, idealnym dodatkiem będą pieczone ziemniaki.
Ogłoszenie
Pałki kurczaka można również przygotować w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C – wystarczy wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut.