Sposób przygotowania
-
1.
Boczniaki umyć i wysuszyć. Grzyby zanurzyć w oliwie doprawionej Vegetą Natur do grilla i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
-
2.
Boczniaki piec na średnio rozgrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem i pomidorami pokrojonymi w kostkę.
-
3.
Przygotować sałatkę: Pomidory pokroić w ósemki, a cebulę, koperek i dymkę posiekać. Vegetę Natur do sałatek wymieszać z oliwą, polać składniki sałatki i dokładnie wymieszać.
Sposób podania
Podawać z pieczonymi ziemniakami i dodatkiem masła ziołowego.
Porada
Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak.