Grillowane boczniaki

  • 30.05.2011.
  • Średnio trudne
  • 4

Boczniaki można w prosty sposób przygotować na grillu, dodając do nich mozzarellę z pomidorami.

Składniki

  • 6 boczniaków
  • Vegeta Natur do grilla
  • 10 dag tartego sera mozzarella
  • 6 pomidorów (bez skóry i pestek)
  • oliwa z oliwek
  • Sałatka:
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • dymka
  • koperek
  • 2 łyżki oliwy
  • Vegety Natur do sałatek

Sposób przygotowania

  1. 1.
    Boczniaki umyć i wysuszyć. Grzyby zanurzyć w oliwie doprawionej Vegetą Natur do grilla i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
  2. 2.
    Boczniaki piec na średnio rozgrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem i pomidorami pokrojonymi w kostkę.
  3. 3.
    Przygotować sałatkę: Pomidory pokroić w ósemki, a cebulę, koperek i dymkę posiekać. Vegetę Natur do sałatek wymieszać z oliwą, polać składniki sałatki i dokładnie wymieszać.

Sposób podania

Podawać z pieczonymi ziemniakami i dodatkiem masła ziołowego.

Porada

Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak.