Sposób przygotowania
-
1.
Karkówkę pokroić w steki i lekko rozbić. Olej wymieszać z Vegetą Natur do grillowanej karkówki, zanurzyć mięso w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut.
-
2.
Pieczarki dokładnie umyć, kapelusze odłożyć na bok, a nóżki drobno posiekać.
-
3.
Masło utrzeć razem ze zmiażdżonym czosnkiem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i posolić do smaku.
-
4.
Kapelusze pieczarek napełnić posiekanymi nóżkami oraz masłem czosnkowym i zawinąć w folię aluminiową.
-
5.
Grill dobrze rozgrzać i piec na nim karkówkę oraz pieczarki około 15-20 minut. Mięso należy co jakiś czas przewracać i smarować pozostałą marynatą.
Sposób podania
Grillowana karkówka z faszerowanymi pieczarkami smakuje wyśmienicie razem z mozzarellą i pomidorami.
Porada
Pieczarek nie należy przewracać, żeby nie wypłynęło z nich masło.