Sposób przygotowania
-
Pierś kurczaka pokroić i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Kozi ser połączyć z drobno posiekaną, zieloną częścią dymki. Każdy kawałek mięsa posmarować 1 lub 2 łyżeczkami koziego sera, zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczką.
-
Każdą roladkę posmarować odrobiną miodu, posypać Vegetą do Grilla Classic i przełożyć na rozgrzanego grilla.
-
Roladki piec około 5 do 7 minut z każdej strony.
-
Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w kliny. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Po zdjęciu kurczaka z grilla podsmażyć paprykę, pieczarki oraz białą część dymki na gorącym grillu.
-
Roladki nadziewane kozim serem podawać z musztardą i grillowanymi warzywami.