Filety z kurczaka nadziewane kozim serem

  • 20.04.2016.
  • Łatwe
  • 4
  • 50 min

Filety z kurczaka glazurowane miodem, nadziewane kozim serem z odrobiną musztardy oraz grillowanymi warzywami i pieczarkami.

Składniki

  • piersi z kurczaka
  • koziego sera
  • łyżka dymki - posiekana zielona część
  • łyżki miodu wielokwiatowego Podravka
  • czerwone papryki
  • zielone papryki
  • pieczarek
  • łyżka Vegety do Grilla Classic
  • łyżki musztardy

Sposób przygotowania

  1. Pierś kurczaka pokroić i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Kozi ser połączyć z drobno posiekaną, zieloną częścią dymki. Każdy kawałek mięsa posmarować 1 lub 2 łyżeczkami koziego sera, zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczką.
  2. Każdą roladkę posmarować odrobiną miodu, posypać Vegetą do Grilla Classic i przełożyć na rozgrzanego grilla.
  3. Roladki piec około 5 do 7 minut z każdej strony.
  4. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w kliny. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Po zdjęciu kurczaka z grilla podsmażyć paprykę, pieczarki oraz białą część dymki na gorącym grillu.
  5. Roladki nadziewane kozim serem podawać z musztardą i grillowanymi warzywami.

Sposób podania

Porcja dla 4 osób

Porada

Do farszu można użyć również startego dojrzewającego sera koziego.

Mała tajemnica

Należy pamiętać, aby podgrzać miód, by był bardziej płynny przy smarowaniu roladek.