Sposób przygotowania
-
1.
Umyj i obierz ze skórki dynię, pokrój na kawałki, kilka odłóż na bok. Dynię ugotuj w 1,1 litra wrzącej wody. Dodaj do wody Kostki Warzywne Vegeta, gotuj przez 10 minut. Odcedź.
-
2.
Rozgrzej olej na dużej patelni i usmaż drobno posiekaną cebulę, aż osiągnie złoty kolor. Dodaj czosnek, Ryż Arborio Podravka i smaż przez około 2 minuty.
-
3.
Do ryżu dodaj ugotowane kawałki dyni i pół szklanki bulionu z gotowania, czekaj aż płyn odparuje.
-
4.
Pokrojony w paseczki filet z indyka ugotuj w 0,5 l wody z 1 Kostką Drobiową Vegeta. Kosteczki z dyni podsmaż na maśle.
-
5.
Gotowy ryż z warzywami wymieszaj z paseczkami indyka, posyp podsmażoną kosteczką dyniową oraz natką pietruszki. Przed podaniem udekoruj startym serem i owocami granatu.