Sposób przygotowania
-
1.
Polędwiczki wieprzowe umyj i osusz. Dopraw Vegetą do mięs, lekko wcierając przyprawę, polej oliwą z oliwek i zostaw na 30 minut, aby się mięso zamarynowało.
-
2.
W międzyczasie pokroić marchewki i brokuły. W garnku doprowadzić wodę do wrzenia i dodać pokrojone marchewki. Po 10 minutach dodać brokuły. Gotować przez kilka minut, wyjąć i odsączyć na sitku. Na rozgrzaną oliwę z oliwek na patelni wrzucić czosnek i odsączone warzywa, smażyć przez chwilę cały czas mieszając.
-
3.
Dodać polędwiczki wieprzowe i obsmażyć je z każdej strony. Zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody, przykryć i dusić przez kolejne 20 minut. Polędwiczki wieprzowe powinny być miękkie i różowe w środku.
-
4.
Pokrojone w plastry polędwiczki podawać z pieczonymi warzywami.
Porada
Polędwica wieprzowa to chude mięso i niskokaloryczne.Vegeta do mięs w połączeniu z odrobiną oleju lub oliwy staje się idealną marynatą, która gwarantuje, że mięso będzie miękkie i soczyste.