Sposób przygotowania
-
1.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do głębokiej miski i posypać Vegetą Natur do grilla.
-
2.
Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Cebulę pokoroić w krążki, umyte pieczarki na ćwiartki, a cukinię w kostkę.
-
3.
Pokrojone warzywa posypać Vegetą Natur do grillowanych warzy, dodać piersi z kurczaka, zalać piwem i wszystko dobrze wymieszać.
-
4.
Mięso z warzywami przykryć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie nadziać na patyczki do szaszłyków.
-
5.
Szaszłyki piec na dobrze rozgrzanym grillu, często obracając.
Sposób podania
Ciepłe szaszłyki podawać z zieloną sałatą.
Porada
Pieczarki zachowają ładny kolor i wygląd, jeżeli przed pieczeniem zostaną dobrze wysuszone.