Sposób przygotowania
-
1.
Dorady sprawić, umyć, osuszyć i natrzeć Vegetą. Cukinię umyć, pokroić w plastry i krótko smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni.
-
2.
Na folii aluminiowej rozlać jedną łyżkę oliwy z oliwek, położyć rybę, a na niej okrojone pomidory i podsmażone cukinie, skropić oliwą z oliwek i posypać bazylią.
-
3.
Folię dokładnie owinąć wokół ryby. Każdą rybę owinąć osobno w folię, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku, w temperaturze 220°C przez 30 minut.
-
4.
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na półmiękko, dodać szpinak i gotować 5-10 minut.
-
5.
Odcedzić, dodać oliwę z oliwek i doprawić Vegetą z czosnkiem. Całość wymieszać i odparować na małym ogniu.
-
6.
Upieczoną rybę podawać z ziemniakami ze szpinakiem.